Lente

Na een winter met veel verblijf binnenshuis krijgen ook de dieren de voorjaarskriebels en willen weer naar buiten.

Krolse katten duiken overal op wat later  –helaas-  weer gaat zorgen voor vele nestjes kittens.
Laat tijdig uw kat castreren of steriliseren. Maak een afspraak met uw dierenarts voor het te laat is.
Een ongecastreerde kater zorgt niet alleen voor ongewenste gezinsuitbreiding maar ook voor veel overlast in de buurt, wat de kat vaak moet bezuren.

Is uw poes toch zwanger thuis gekomen, ga direct naar de dierenarts. Vindt u het wel leuk om eens een nestje kittens te hebben? Denk er eerst eens goed over na of u ze wel een goed tehuis kunt geven bij mensen die zich realiseren dat een kat niet alleen een gezellig dier is maar ook de meubels en gordijnen kan vernielen, en wel 15 tot 20 jaar oud kan worden.
Uw poes kan na korte tijd alweer zwanger raken, iets wat vooral voor de poes absoluut niet leuk is. Maak dus na een evt. nestje zo snel mogelijk een afspraak met uw dierenarts.

Bij het voorjaar horen ook jonge vogels. Doe in deze periode uw kat een bandje om met een bel eraan zodat de jonge onervaren vogels geen makkelijke prooi worden voor de kat.

De pindaslingers, die we in de winter hebben opgehangen kunnen een groot gevaar zijn voor de jonge vogels zij kunnen makkelijk stikken door het eten van pinda’s.  Nu de slingers weghalen dus.