Zomer

Ook in een warme zomer is er wat extra zorg nodig voor de dieren.
Zorg altijd dat er vers drinkwater is voor uw dieren- dit geldt uiteraard voor elk seizoen -, maar is in warme dagen extra belangrijk.
De hele dag in een brandende zon is voor geen enkel levend wezen prettig. Elk dier moet zelf de keuze kunnen maken of het in de zon of in de schaduw wil zijn, zorg er dus voor dat die keuze er is.

LAAT NOOIT UW HOND ACHTER IN DE AUTO.
Ook al bent u maar even weg, de stand van de zon verandert en uw uitstapje kan wat uitlopen. De temperatuur in de auto kan al gauw oplopen tot zo’n 50 á 60 graden Celsius.
Uw hond zit dus opgesloten in een broeikas, zijn lichaamstemperatuur zal stijgen tot een gevaarlijke hoogte en hij zal uiteindelijk buiten bewustzijn raken.
Als niet tijdig wordt ingegrepen kan dit zelfs de dood tot gevolg hebben.

Indien u met warm weer een auto aantreft waarin een hond duidelijk al voor langere tijd is achtergelaten, wacht dan niet langer af.
Probeer de eigenaar op te sporen en roep de hulp in van de politie.
Als hulp te laat komt zal de hond het niet overleven.

TEKEN EN VLOOIEN

Controleer uw dieren regelmatig op teken. Een teek komt voor in gras, struiken en bomen. Zij bijten zich vast in de huid van het dier -en de mens – om bloed op te zuigen. Een teek moet altijd verwijderd worden om besmetting te voorkomen.
Er zijn speciale pakketten te koop bij apotheker, huis en dierenartsen waarin alles zit wat u nodig heeft om een teek te verwijderen.

Zorg dat uw dieren vrij blijven van vlooien. Er zijn vele middelen in de handel die u daarbij kunnen helpen, vraag eventueel advies hierover bij uw dierenarts.
Uw dieren zullen u er dankbaar voor zijn.

Lees ook onze vakantietips.